SAPANCA'DA YATIRIM VE YATIRIM MADDELERI

Yatırım, bir kaynağın gelir sağlamak amacıyla satın alınması ve bir süre bekledikten sonra değer kazanmasıdır. Günümüzde birçok yatırım aracı bulunmaktadır. Türkiye’de başlıca yatırım araçlarına bakarsak Altın, USD, EURO, REPO, BONO ve Gayrimenkuldür. Türkiye’de gayrimenkul çeşitlerinden başında gelen satılık arsa, satılık daire iyi araştırıldığı ve planlı şekilde hareket edildiği takdirde uzun vadede kâr etmek için güzel bir yatırım aracı olabilmektedir.

İstanbul’a sürekli iç göçle insanlar gelmektedir, bu da zaten kalabalık olan İstanbul nüfusunu daha da artırmaktadır. Bu nedenle İstanbul’da yatırım yapan insan sayısında da sürekli bir artış olmaktadır.

Şehir planlaması gereği, nüfusu fazla ve kapasitesi dolan şehirlerin yerine alternatif olarak projeler üretilerek diğer ilçeler değer kazanmakta ve nüfus bu ilçelere yönlendirilmektedir. Büyük projeler olan, Marmaray, Kanal İstanbul, yeni havalimanı ve yeni köprü buna örnek olarak gösterilebilir. Bu projelerin söz konusu olması bile güzergâh üzerinde bulunan şehirlerin emlak fiyatlarında fırlamalar yaratmış, buradaki satılık arsa ve satılık dairelere değer kazandırmıştır. Aynı zamanda İstanbul’da emlak piyasasını bu şehirlere yönlendirmiş, şirketler de buralara siteler ve alışveriş merkezleri açmak için sıraya girmişlerdir. Bu projelerin bulunduğu ilçelerden satılık dükkân, satılık daire, satılık arsa, satılık villa elbette ki kazanç sağlayacak ve iyi bir yatırım olacaktır fakat dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar da vardır. Nedir bu önemli noktalar?
Yatırımı yapacağınız mevki de ulaşım araçları bulunuyor mu, bulunuyorsa bunlar nelerdir? Sağlık, eğitim, alışveriş merkezliklerine uzaklıkları ne kadardır.
Yatırım yapacağınız şey örneğin arsa ise, civar arsaların fiyatları nelerdir, ne kadar zamanda değer kazanması bekleniyor.
Yatırım yapacağınız daire ise, daireyi veya siteyi yapan firmanın önceki çalışmaları incelenmeli, alanında ne kadar bilgili ve tecrübeli olduğu araştırılmalıdır. Kullandığı yapı malzemesi hakkında firmadan bilgi alınmalıdır.
Bitmiş bir daire satın alacaksanız dairenin size net mi yoksa brüt metrekare hesabı satıldığını öğreniniz.
Yine daire alacaklar, site tarzı bir projeden daire satın alıyorlarsa proje içerisinde bulunan olanakları sorgulamalı tesisleri, oyun alanları ve yaşam merkezlerinin ne kadarlık bir alanı kapladığı öğrenmelidirler. Unutulmamalıdır ki bunların hepsi fiyatı etkileyen etmenlerdir.
Topraktan daire alacaksanız sözleşme maddeleri incelenmeli ve işlemler noter huzurunda yapılmalıdır.
Ticari gayrimenkul tarzında yatırım yapacak olanlar ise bölge de bulunan kira bedellerini öğrenmeli, yatırım yapacakları dükkânların mevki olarak ne kadar işlek olduğu şayet kiracı çıkar ise ne kadar süre sonra yerine kiracı bulabileceğinin hesabı yapılmalı.
Yine Ticari gayrimenkulde kiracının portföyü araştırılmalı kiraladığınız mala ne ölçüde değer vereceği ve nasıl kullanacağı araştırılmalı, sözleşme dikkatli bir şekilde hazırlanmalıdır.
Yatırım yaparken ne kadar ücret ödeneceği hesaplanmalı şayet ödeyeceğiniz miktarın bir kısmını veya tamamını banka kredisi yoluyla verecekseniz kredi tutarı iyi hesaplanmalı faiz tutarları ve dosya masrafları göz önünde bulundurmalıdır.

İstanbul’da satılık emlak konusunda dikkat edilmesi gereken ana maddeler bunlardır. Yatırım yaparken profesyonel emlak yatırım uzmanlarına danışmanız ve fikir almanız size daha çok yardımcı olacaktır.
                                            
Neden Sapanca?

Sapanca, Sakarya’nın bir ilçesi olup, sakin ve gelenlerin huzur bulabileceği müthiş göl manzarasına sahip İstanbul’un hemen yanı başında bulunan İstanbulluların sıkıldıklarında buraya kaçabilecekleri bir mevkide buluyor. Son dönemde Sapanca da turizmde artmakta, bu nedenlerle Sapanca şu anda yatırımcıların gözünde önemli bir yerde. Sizde Sapanca’nın bu muhteşem doğal manzarası, insanı rahatlatan havası, diğer illere yakın ve bir kavşak noktası olması nedeniyle burada yatırım yapabilir, kâr elde edebilir ya da uzun ve güzel seneler geçirebileceğiniz Sapanca’da satılık villa alabilirsiniz.

TEP INVESTMENT SAPANCA'DA YATIRIM VE YATIRIM MADDELERI TEP INVESTMENT,Yatırım, bir, kaynağın, gelir, sağlamak, amacıyla, satın, alınması, ve, bir, süre, bekledikten, sonra, değer, kazanmasıdır,Günümüzde, birçok, yatırım, aracı, bulunmaktadır,Türkiyede, başlıca, yatırım, araçlarına, bakarsak, Altın, USD, EURO, REPO, BONO, ve, Gayrimenkuldür, Türkiyede, g TEP INVESTMENT Yatırım, bir kaynağın gelir sağlamak amacıyla satın alınması ve bir süre bekledikten sonra değer kazanmasıdır. Günümüzde birçok yatırım aracı bulunmaktadır. Türkiye’de başlıca yatırım araçlarına bakarsak Altın, USD, EURO, REPO, BONO ve Gayrimenkuldür. Türkiye’de g