KÖRFEZ YATIRIMCILARI TÜRKİYE’DEN KONUT ALIMINDA ATAKTA

Dünya - Yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası markalı firmaların işine yaradı. 2012’de çıkan yasa, bugüne kadar satış yapılamayan Ortadoğu ve Asya kökenli yatırımcılara satış imkanı sağladı. Bugüne kadar sadece Avrupalılara yazlık konut satan firmaların pazarı, mütekabiliyetle genişlerken, İstanbul yabancılar için önemli yatırım merkezi haline geldi. Özellikle İstanbul’da birçok proje hayata geçiren markalı konut firmalarına Ortadoğu pazarından yoğun ilgi var.

Mütekabiliyetle birlikte yabancılara yapılan satışların oranı yüzde 2’den 6,5’lara yükselirken, gerçekleşen satışların yüzde 50’sinin Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’nden geldiği belirtiliyor. Sektör temsilcileri özellikle ciro bazında yapılan alımlarda Ortadoğuluların yakın zamanda Avrupalıların önüne geçeceğini belirtiyor.

Gayrimenkul alımında Arapların önde olduklarını düşünmeye başladığını aktaran Gayrımenkul ve Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, “Araplar ağırlıkla blok alımı ve bireysel alımlar yapıyor. Bunlarda henüz teslim edilmeyen projeler olduğu için şu an satışlarda görülmüyor. Ön satış olarak görülüyor. Avrupalılar ise daha ziyade Akdeniz ve Ege’de bitmiş projeler alıyor. Onlarda satışlara yansımış oluyor. Belki 1 yıl sonra bakacağız ki Ortadoğuluların alımları öne çıkmış olacak” dedi.

Mütekabiliyetle yabancı alımların arttığını kaydeden Torun, “Yüzde 2’lerde yüzde 6.5’lara geldi. Bunun yüzde 50’si Kuveyt, Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu pazarından. Bazı projelerde yabancıların alımları yüzde 20’lere kadar çıktı” diye konuştu.

Türkiye’de yılın 10 ayında yaklaşık 15 bin yabancı, toplam 21 bin 691 mülk aldı. Geçtiğimiz yıl 2.6 milyar doları bulan yabancı yatırımcılara yapılan gayrımenkul satışlarının toplam tutarının bu yıl 3 milyar dolara yaklaşması bekleniyor.

Kaynak: www.invest.gov.tr

TEP INVESTMENT KÖRFEZ YATIRIMCILARI TÜRKİYE’DEN KONUT ALIMINDA ATAKTA TEP INVESTMENT,Dünya,Yabancılara, mülk, satışının, önünü, açan, Mütekabiliyet, Yasası, markalı, firmaların, işine, yaradı,2012de, çıkan, yasa, bugüne, kadar, satış, yapılamayan, Ortadoğu, ve, Asya, kökenli, yatırımcılara, satış, imkanı, sağladı,Bugüne, kadar, sadece, Avrupalılara, yazlık, konut, sata TEP INVESTMENT Dünya - Yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası markalı firmaların işine yaradı. 2012’de çıkan yasa, bugüne kadar satış yapılamayan Ortadoğu ve Asya kökenli yatırımcılara satış imkanı sağladı. Bugüne kadar sadece Avrupalılara yazlık konut sata