İSTANBUL'DA YATIRIM YAPMANIN FAYDALARI VE TEP

İnsanların tarihten bugüne kadar temel ihtiyaçları, giyinmek, yemek-içmek ve barınmak olmuştur. Barınmak, kültürümüzde önemli bir rol oynamakta ve ailenin olmazsa olmazı yuvayı oluşturmaktadır. Gelişmiş ülkelerin vatandaşları bilinçli olarak ve maddi durumlarının da yeterli olması sebebiyle konut ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Bu konut ihtiyaçlarını karşılarken çevre, alt yapı, trafik, sağlık hizmetleri gibi etkenleri göz önünde bulundurmakta ve yatırımlarını da bu ölçüde yapmaktadırlar.

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin vatandaşlarının gelir dağılımında, aşırı oynamalar sebebiyle ülke içerisinde bulunan konut ihtiyacı olan vatandaşların, ihtiyaçlarını karşılama görevi de devlete düşmektedir. Özellikle iç göçlerinde artmasıyla İstanbul adeta insan akımına uğramış ve konut ihtiyacını artırdığı gibiİstanbul da emlak fiyatlarını da artırmıştır.

İstanbul da yatırım 

İstanbul gibi nüfusu milyonları bulan bir şehirde emlak ve gayrimenkul yatırımı elbette kazanç sağlayacaktır. Fakat bu yatırımları yaparken dikkat edilmeli, bilinçli bir şekilde değerlendirilmeli ve ona uygun hareket edilmelidir. Satılık dairesatılık arsasatılık dükkânsatılık villa gibi yatırımlar örnek olarak gösterilebilir. İstanbul da yatırım ve İstanbul da satılık emlak sektörü şu sıralar oldukça hızlı, bunun sebebi de yeni yapılan projeler. İstanbul’un merkezi kabul edilen ilçeler yerine, Kanal İstanbul, 3. Köprü olan Yavuz Sultan Selim köprüsü, 3. Hava limanı, Marmaray gibi projelerin bulunduğu veya bunların yakınlarında bulunan ilçelerde yatırım yapmak daha iyi bir seçim olacaktır.
İstanbul da gayrimenkul yatırımı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta belki de ulaşımdır. Bilindiği üzere İstanbul’un nüfusu oldukça kalabalık, ,insanlar varacakları istikamete daha hızlı ve daha güvenilir bir şekilde gitmek istiyorlar bu nedenden dolayıdır ki eğer yatırım arsa olarak yapılacaksa Metro, Tramvay, Metrobüs, Tren İstasyonlarına yürüme mesafesinde olan yerlere yönelmeli ve bu bölgelerin zamanla değer kazanacağı unutulmamalıdır. Şayet kısa zamanda değer kazanılacak bir yatırım isteniyorsa yapılacak şeylerden bir tanesi;  firmalar bir bölgeye site kuracaklarını duyurduklarında burada bulunan apartmanların inşası başlamadan satışa sunarlar topraktan satış denilen bu sistem, binalar bittikten sonraki daire fiyatlarından çok daha ucuz olmaktadır. Yalnız bu sistemin oldukça riskli bir sistem olduğunu belirtmek gerekiyor Türkiye de gayrimenkul sistemin de boşluklar olduğunu kabul etmek lazım. Topraktan satış adı verilen sistem alıcı ve satıcı konusunda anlaşmazlıklara ve mağduriyete yol açabilmektedir. Topraktan satış sistemiyle konut alacaklar, sözleşmeleri kesinlikle dikkatle okumalılar ve bir avukata danışarak imzalamalıdırlar. Ayrıca noter huzurunda taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapılmalı projenin sekteye uğradığı veya bir aksaklık olduğunda firmanın size karşı ne gibi sorumlulukları olduğu alım-satım işlerinin nasıl olacağı burada açık bir şekilde belirtilmelidir.

İstanbul da yatırım yapılırken dikkat edilmesi gereken konulardan bir diğeri ise güvenliktir. Günümüzde birçok sebeplerden dolayı insanların güven duygusu oldukça sarsılmış bu sebeple site kavramı diğer illerimize nazaran İstanbul’da daha yaygın bir duruma gelmiştir. Yatırım anlamında da bu sitelerde bulunan satılık dairelerin fiyatları fazla olsa da uzun vade de kira bedeli anlamında kâr getirecektir. Ayrıca bu sitelerde bulunan diğer alternatifler olan alışveriş merkezleri, oyun parkları, eğlence merkezleri, spor tesisleri de insanlara cazip gelenler arasında sayılabilir.
İnsanların istedikleri her zaman aynı olmayabiliyor, şehir hayatının beraberinde getirdiği stresi, sıkıntıyı, yoğun iş temposunu, trafiği, araç seslerini bir kenara bırakıp rahatlamak her şeyi unutup doğayla ve doğanın getirdikleriyle beraber olmayı isteyebiliyorlar, işte bu konuda İstanbul’a yakınlığı ve İstanbul’un o siluetinden uzakta İstanbulluların yardımına Sapanca yetişiyor. Sapanca’yı değerli yapan bu özellikler, yatırımını buraya yapanların da yüzünü güldürüyor. Sizde temiz havası, güler yüzlü insanları, doğasıyla Sakarya’nın bu şirin ilçesinde yaşamak istiyorsanız. Sapanca’da satılık villa seçeneklerimize göz atmalısınız.

TEP INVESTMENT İSTANBUL'DA YATIRIM YAPMANIN FAYDALARI VE TEP TEP INVESTMENT,İnsanların, tarihten, bugüne, kadar, temel, ihtiyaçları, giyinmek, yemekiçmek, ve, barınmak, olmuştur,Barınmak, kültürümüzde, önemli, bir, rol, oynamakta, ve, ailenin, olmazsa, olmazı, yuvayı, oluşturmaktadır, Gelişmiş, ülkelerin, vatandaşları, bilinçli, olarak, ve, maddi, durumlarının, da, yeterl TEP INVESTMENT İnsanların tarihten bugüne kadar temel ihtiyaçları, giyinmek, yemek-içmek ve barınmak olmuştur. Barınmak, kültürümüzde önemli bir rol oynamakta ve ailenin olmazsa olmazı yuvayı oluşturmaktadır. Gelişmiş ülkelerin vatandaşları bilinçli olarak ve maddi durumlarının da yeterl