GAYRIMENKUL YATIRIMININ ÖNEMI

Yıllardır süregelen en güvenli ve en köklü yatırım araçlarından birisi olan “gayrimenkul” birçok insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Sürekli değişen bir dünyada, şartların sürekli değişmesi insanların kendi geleceğini güvence altına almak için dünden bugüne tercih ettiği para, yatırım yeri yani gayrimenkul olmuştur. Gayrimenkul ya da ticari gayrimenkul bu sebeple gelecekte de en iyi yatırım aracı olacaktır.

Türkçe’ de emlak ve gayrimenkul birbirlerinin yerine kullanılan kelimelerdir. Gayrimenkul işlemlerinde güvence önemlidir. Bu sebeple gayrimenkule yatırıma karar verildiğinde bir gayrimenkul danışmanından ya da gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) gibi danışmanlık hizmeti veren aracı kuruluşlardan yardım alınması gerekir.

Gayrimenkule yatırımın önemi:
·         Gayrimenkul ulusal ekonomiler için vazgeçilemez önemde olan bir piyasadır ve aynı zamanda önemli bir kaynaktır.
·         Gayrimenkul herkesin ve ailenin ekonomik yaşantısının bir parçasını oluşturur. Gayrimenkule yatırım birçok ailenin yaşamları süresince yapabileceği ve gelecek vadeden en iyi yatırımdır.
·         Gayrimenkul piyasası ile toprak kullanımı arasında bir ilişki ve birbirlerine etkileri vardır.
·          Gayrimenkul piyasası bu iş ile uğraşanlara karlı kariyer imkânları sunabilir.
İnsanların temel ihtiyaçlarından biri barınmadır. Bu yüzden ilk yatırım olarak bir konut amaçlı gayrimenkulü tercih ederler. Ticari gayrimenkul olarak ise toplumunda yararlanabileceği kar elde ettiren özel mülkiyettir. Ticari gayrimenkuller maliyet konusunda avantaj yaratan genellikle konutlardan daha fazla değer kazanan yatırım araçlarıdır.
Türkiye’de gayrimenkul yatırımı tercihi, her geçen gün yabancı yatırımın artmasıyla yükseliş göstermektedir. Yabancıyatırımcılar genellikle ticari gayrimenkul almak için geliyorlar. Türkiye’de yatırım yapmak için yatırım sektörlerini araştırıp daha sonra bilinçli yatırım yapıyorlar. Yabancı yatırımcılar daha çok İstanbul’da yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Yabancıyatırımcıların kent yatırımı konusunda tercih ettiği liste sıralamasında İstanbul ilk sıralarda yer alıyor. Bu süreçte Türkiye gayrimenkul pazarında olağanüstü bir büyüme potansiyeli taşımaktadır.
İstanbul’un sanayi ve ulaşım açısında yoğun olan bir bölge olduğu ve bunun etkisiyle artan ticari faaliyet, iş yeri ve konut ihtiyacınındın dolayı İstanbul’da emlak satışının artmakta bunun sonucunda birlikte yatırımcılar İstanbul üzerinde yoğunlaşmaktadır.  Artan bu ihtiyaçlar İstanbul’da satılık emlak sayısını da artırmaktadır.
İstanbul dışında gayrimenkul satışı Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya gibi ulaşım bakımından yoğun olan şehirlerde de artış göstermektedir. Sapanca Sakarya ilinin ilçesi olup turizm açısından önemli bir yer olduğu için Sapanca’da satılık villa yazıları görmek mümkündür.  Kentler sadece ulaşım ve sanayi yatırımı dışında turizm açısından da yatırım fırsatlarının olduğu yerlerdir. Sakarya’nın Sapanca ilçesini bu yerlerden sayabiliriz.
Günümüzde gayrimenkul barınma dışında ekonomik gelir getiren mülk şekline dönüşmektedir. Gayrimenkul grubuna bir satılık arsa, satılık daire, satılık villa gibi toplumun talebine bağlı olarak gelişen yatırımlardır. Önceleri birikimlerini bir gayrimenkule yani konuta dönüştürerek geleceğini garanti altına almaya çalışan yatırımcı artık Ticari bir gayrimenkulü mülk edinip Ticari bir kariyer peşinde koşmaktadır. Barınma ihtiyacından çok ticari bir sektör haline dönüşmektedir. Örneğin, yatırımcı bugün satın aldığı bir gayrimenkulü ( konut, arsa, ofis, iş hanı, dükkân vb. ) 5 yıl sonra satarsa, söz konusu alım-satım işlemi yatırımcıya gelecekte nakit akışı sağlayacak bir imkân haline dönüşecektir.
Gayrimenkul yatırımını göz önüne aldığımızda, gayrimenkul yatırımı olarak yatırımcı yatırımını uzun vadeli olarak yapmalıdır. Yani yatırımcı bugün aldığı bir gayrimenkulü üç ay sonra satarsa kar edemez. Gayrimenkul yatırımları büyük kaynaklarla finanse edilebilen, yüksek değerli yatırımlardır. Bireysel yatırımcıların kendi tasarruflarıyla yüksek maliyetli gayrimenkul yatırımlarını finanse etmeleri mümkün değildir. Eğer bir yatırım yapılmaya karar verildiyse mutlaka bu konuda uzman birilerine başvurulmalıdır. 

TEP INVESTMENT GAYRIMENKUL YATIRIMININ ÖNEMI TEP INVESTMENT,Yıllardır, süregelen, en, güvenli, ve, en, köklü, yatırım, araçlarından, birisi, olan, “gayrimenkul”, birçok, insanın, vazgeçilmezleri, arasındadır,Sürekli, değişen, bir, dünyada, şartların, sürekli, değişmesi, insanların, kendi, geleceğini, güvence, altına, almak, için, dünden, bugüne, tercih TEP INVESTMENT Yıllardır süregelen en güvenli ve en köklü yatırım araçlarından birisi olan “gayrimenkul” birçok insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Sürekli değişen bir dünyada, şartların sürekli değişmesi insanların kendi geleceğini güvence altına almak için dünden bugüne tercih